Doğru Basınç Ölçümü ile Optimum Boya Uygulaması

Doğru Basınç Ölçümü ile Optimum Boya Uygulaması

Doğru Basınç Ölçümü ile Optimum Boya Uygulaması

Boya tabancaları esas olarak boya ticaretinde veya diğer endüstriyel sektörlerde araçları boyamak için kullanılır. Boya tabancası (veya boya püskürtme tabancası), boyanın bir yüzey ya da işlem uyguladığı herhangi bir zemine eşit şekilde dağılmasını sağlayan bir alettir. Boya püskürtme sistemlerinde doğru basınçla optimum boya hacmi yakalamak mümkündür. Boya püskürtme tabancaları, eşit dozajlama sayesinde daha büyük alanlar ve nesneler üzerinde çalışmayı kolaylaştırmaktadır.

Boya, bir kompresör veya pompadan gelen sıkıştırılmış hava yardımıyla küçük damlacıklara atomize edilir ve nesnenin üzerine uygulanır. Yeterince uygulandığında, damlacıklar nesnenin üzerinde yüzey filmi oluşturabilir. Eğer doğru bir ölçüm olmaz ise doğru püskürtme ve kaliteli boya uygulaması yapılamaz.

Damlacıkların atomizasyonu, kompresör tarafından üretilen basınç farkından oluşturulur. Çıkan hava aracılığıyla oluşturulan negatif basınç, boyanın bağlı boya kabından çekilmesini sağlar. Kullanılan basınçlar, 4L serisinden basınç transdücerlerinin yardımıyla tam olarak ayarlanabilir. Bunlar genellikle boya tabancalarının püskürtme basıncını kontrol etmek için manometrelere kurulur.

Bu sistemlerde doğru basınç ve boya hacminin ayarlanması, uygulama kalitesini doğrudan etkilemektedir. Keller'in 4L serisi basınç transducerleri sayesinde; basınç ayarı hassas bir şekilde yapılarak en elverişli boya uygulaması ve kalite sağlanmaktadır.

Otomotiv Endüstrisinde Boya Tabancası Kullanım Örneği:

Paylaş

İlgili Ürünler

Seri 4L

Kompak OEM Basınç Transduseri
10 bar ile 200 bar Arası ölçüm,%0,5 FS
mVolt Çıkış